Усі новини

Триває серія зустрічей на виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії реформування шкільного харчування в закладах освіти

Поділитися:

Щоб зменшити ризики неінфекційних захворювань та підтримувати організм здоровим, школярів необхідно заохочувати до здорового харчування. Тому і розпочалися зустрічі (ініційовані нашими фахівцями) на виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії реформування шкільного харчування в закладах освіти.

Цього разу, наші спеціалісти приїхали до ліцеїстів Смолярівського ліцею та дошкільнят Старовижівської громади.

На уроці дискутували з дітьми на тему: “Основи здорового харчування”. До уроку та після нього провели тестові опитування, які показали, що рівень обізнаності про корисне харчування значно зріс у ліцеїстів. Діти спраглі до нових знань і готові їх втілювати у життя.

З дошкільнятами провели майстер-клас з правил особистої гігієни.

Важливо. Споживання їжі є одним із факторів, котрий впливає не лише на стан органів і систем, перебіг метаболічних реакцій організму, а й на психічні процеси: пам’ять та увагу, визначає рівень працездатності людини та показники успішності. Захоплення шкідливою їжею призводить до багатьох захворювань. Зростає ризик ендокринних захворювань, розладів травної системи, порушення обміну речовин, спостерігається виразна тенденція до поширення ожиріння, патології системи кровообігу, онкологічних захворювань.

Подбайте про здорове харчування своє та власних дітей!

Передрук та інше використання матеріалів, розміщених на цьому сайті, дозволяється за умов посилання на ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ» та МОЗ України.

Знайти